>

DESPRE NOI

Apariția unei reviste în peisajul științific este un moment de bilanț, dar marchează în același timp un început pentru seria istorie a Analelor Liceului „Vasile Conta” Târgu-Neamț. O serie științifică, alcătuită cu speranța, că va fi continuată și cu alte domenii.

Revista apare într-un an cu aniversări importante pentru istoria națională. Se împlinesc 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989 și 15 ani de la aderarea României la NATO, 2019 fiind și anul declarat de către Biserica Ortodoxă Română, al satului românesc.

Nu este o revistă locală, iar publicația nu se vrea nici o revistă a Liceului, chiar dacă este, dar nu exclusiv, rezultatul eforturilor lor.

Ea apare la Târgu-Neamț, dar se adresează unei zone largi, în ideea că în mediul preuniversitar, arhivistic și universitar, există destule resurse intelectuale, care pot fi implicate în cunoașterea istorică și arhivistică.

>

SCOP ȘI OBIECTIVE

- Includerea revistei în prestigioase baze de date internaţionale.
- Difuzarea revistei în străinătate pe bază de abonament şi comenzi.
- Creşterea numărului de articole cu autori străini.
- Vizibilitatea ediţiilor în format electronic.
- Creşterea calităţii grafice a revistelor tipărite.

Analele Liceului „Vasile Conta” Târgu-Neamț, seria Istorie doreşte introducerea în circuitul academic şi promovarea eficientă a contribuţiilor istoriografice ale istoricilor, promovarea spiritului critic, impunerea unui for de dezbatere istorică la nivel academic privind aspectele formării cercetătorilor şi a statutului disciplinei într-o societate deschisă; promovarea tinerilor cercetători.

TOP
ro_RORomanian